top of page

William Nilson Fryer

  • Instagram
  • Facebook

Född December 1985 i Mjölby

Uppväxt i Mjölby i Östergötland. Är sedan 2005 sambo och partner med Anna och har dottern Edwina tillsammans. Sedan 2012 boende och verksam i Tystberga utanför Norrköping. 

William Falsterbo.jpeg

Meriter och uppdrag

William är diplomerad och licenserad C-tränare i fälttävlan och stildomare i terränghoppning.

 

Utöver en aktiv karriär som tävlingsryttare med placeringar både internationellt och nationellt till och med CCI4*L Fälttävlan, 1,30 Hoppning och MsvB Dressyr, är William även en ofta anlitad hästutbildare som arbetar med inridning, vidareutbildning, tävling och beteendeinlärning- och korrigering samt träning och coachning av hästar och ryttare i alla discipliner och på alla nivåer.

 

William har visat ett flertal hästar under unghäst-tester och i finaler med diplom som både gångarts- och hopptalanger, samt guidat hästar till Breeders Trophy placeringar i fälttävlan. Han har även utbildat unghästar åt landslagsryttare i samtliga tre OS ridsport discipliner. 

William Falsterbo 4.jpeg

Landslagsryttare

Ingått i Svenska landslaget i Fälttävlan i många år både som Senior och Young Rider och representerat Sverige under ett flertal Nations Cups och Mästerskap.

William Delfin.jpeg

Delfin-tränare

William har studerat inlärningspsykologi på Hawaii, är certifierad delfin-tränare och arbetade med utbildning och träning av marina däggdjur på Kolmårdens djurpark i över 10 år.

williamnilsonfryer breeders.jpeg

Breeders Trophy 

Visat ett flertal hästar under unghästtest och i finaler med diplom som både gångarts- och hopptalanger samt placerat ett antal hästar i Breeders Trophy för fälttävlanshästar.

William.jpeg

Coachning / Mentorskap

Arbetar med coachning och mentorskap både uppsuttet och avsuttet. Bland annat som handledare och personalutbildare i Tillämpad Beteende Analys (TBA) och Human Training Management. 

Willam Pris Strzegom.jpeg

Placeringar 4*L Fälttävlan 

På bilden William och teamet efter en tredje placering i den långa klassen (CCI4*L) i Polska Strzegom 2016, med hästen Quireboy.

Joel.jpeg

Unghäst VM

William har tagit ett flertal hästar till Unghäst VM i Fälttävlan. På bilden Joël som gick UVM 2020. 

william.jpeg

Beteendeutredningar

Ofta anlitad för att reda ut, och korrigera, problem i relationen mellan häst och ryttare. Hjälper dig som hästägare att identifiera och behandla grundorsaken till oönskade beteenden, att bryta negativa mönster och befästa nya önskade beteenden hos din häst. 

William Strzegom.jpeg

Kvalificerad till OS och EM 

William har tagit ett flertal hästar upp till internationell nivå och kvalificerat hästar till både Olympiska Spelen och Europamästerskap.

William SM silver_edited.jpg

SM och NM placeringar

På bilden, William och La Liga som red hem ett silver under SM i Fälttävlan på Strömsholm 2018.

William Falsterbo 3.jpeg
William Fälttävlan 2.jpeg
2016-06-02Fryer 093.jpeg
William Joel UVM risXC.jpeg
William skimmel banhoppning.jpeg
bottom of page